Alegerea piscinei si solutii constructive pentru piscine

O piscină reprezintă o investiție imobiliară majoră, cu mari șanse de a se dovedi rentabilă în scurt timp. Aprecierea unui hotel sau pensiuni precum și valoarea unei vile cresc dacă acestea au piscină. Cum alegem totuşi solutia constructiva potrivita pentru piscina noastra?

Swimming pool at night

Piscina avand orice forme sau dimensiuni
Piscinele avand orice dimensiuni sau avand forme libere sunt, de obicei, piscinele publice (cum sunt piscinele din cadrul hotelurilor, pensiunilor sau ștrandurile). Există însă și persoane particulare care doresc ca piscina lor să aibă un design deosebit.
Tehnologia cea mai avansată de construire a piscinei cu formă liberă este cea a betonului torcretat (cunoscuta si ca beton amprentat, beton proiectat sau tehnologie “gunite”). Această tehnologie oferă posibilitatea adaptării la orice tip de teren sau forma a bazinului, precum și la orice dimensiuni.
O alta soluţie în cazul piscinelor avînd forme sau dimensiuni speciale ar fi piscina din cofraje de polistiren, mai ales dacă piscina s-ar situa in zone mai reci, de deal sau munte, datorită proprietăţii termoizolante a polistirenului.
Piscinele din polistiren pot avea dimensiuni, forme și adâncimi personalizate datorită faptului ca principiul de realizare a acestor piscine se bazează pe sistemul Lego.

Piscinele de la munte sau deal
Așa cum am precizat mai sus, soluţia principala de construire a piscinelor de la deal sau munte ar fi piscina din cofraje de polistiren datorită faptului ca polistirenul este termoizolant ceea ce reprezintă un avantaj major mai ales in cazul acestor piscine. Piscinele din polistiren fac ca temperaturile scăzute ale solului sa nu influenţeze negativ temperatura apei.
Pentru a vedea toate ofertele de piscine prefabricate termoizolante din polistiren click aici

Piscinele publice (aqua-parcurile, ștrandurile, piscinele de hotel, piscinele din cadrul pensiunilor sau centrelor SPA)
Pe lângă formele sau dimensiunile particulare, la bazinele cu destinaţie publică se urmăreşte și o buna rezistență a construcției, condiții îndeplinite cu precădere de către piscinele din beton torcretat precum și de către piscinele din polistiren.
Piscinele din beton torcretat reprezintă o alternativa a piscinelor clasice, din beton armat, însă, spre deosebire de piscinele din beton armat, piscinele din beton torcretat sunt mai solide, prezintă o mai buna impermeabilitate, sunt incomparabil mai uşor de realizat iar durata de execuţie este considerabil redusă.
Pentru mai multe detalii precum si pentru a primi un deviz pentru o piscina din beton torcretat click aici

Piscinele pentru un buget redus
Printre cele mai îndrăgite și vândute piscine cu destinaţie particulară, in general, sunt piscinele prefabricate din tablă zincată datorită, in primul rând, preţului extrem de accesibil, a montării rapide si uşoare, precum si a raportului pret/calitate foarte bun.
Tabla zincată, din care este fabricat peretele bazinului, este special concepută pentru a nu rugini. Aceasta este îmbracată în poliester pe ambele părţi, ceea ce conferă o mare protecție împotriva ruginii. Durata de viaţă a acestor piscine este considerată a fi de aproximativ 30 – 40 de ani.
Pentru a vedea toate ofertele de piscine prefabricate din tabla zincata click aici

Recondiționarea piscinelor
Cea mai eficientă și rapida metodă de consolidare a bazinelor deteriorate ar fi prin torcretarea betonului. Astfel, se pot reface elementele de beton deteriorate și corecta defectele anterioare de turnare.

Piscinele aflate in zone cu soluri umede
In anumite zone in care solul ridica probleme de umiditate crescută, principalele soluții constructive pentru piscine ar fi piscinele din polistiren precum și piscinele din beton torcretat.
Datorită densității mari a polistirenului, special conceput pentru construirea piscinelor, este oprită infiltrarea apei din pânza freatică prin pereţii piscinei. In acest caz, nu pot sa apară fisuri în bazin (ca în cazul bazinelor din beton armat), ceea ce duce către o durata mare de viață a piscinei. Infiltrarea apei prin peretți piscinei duce la dezvoltarea de microorganisme (ciuperci și bacterii) pe pereții interiori ai construcţiei. Prezenta microorganismelor duce la deteriorarea materialelor de finisare interioară (a linerului, de exemplu) ceea ce va necesita recondiționarea totala a bazinului. Hidroizolația pe care o asigură acest tip de piscine înlătură însă aceste probleme.
O alta solutie recomandabilă pentru piscinele ce urmeaza a fi construite in zone cu soluri umede ar fi betonul proiectat (torcretat). Pereţii bazinului obținuți în urma proiectării (amprentării) betonului sunt practic impermeabili.

Constructii de piscine, design piscine, constructii spa

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux